Αλέξης Σαββόπουλος

Ενίσχυση στην άμυνα… χθες για τον Άρη

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τη μέτρια εμφάνιση του Άρη, αλλά και για την άμυνα... ελβετικό τυρί, που δέχεται φάσεις από το πουθενά και για την ενίσχυση που χρειάζονται οι «κίτρινοι».

Να αρχίσουμε από το αυτονόητο. Το παιχνίδι του Άρη με τον Παναιγιάλειο δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα ήταν μείον πέντε και ο αγωνιστικός χώρος παγοδρόμιο κανονικό σε πολλά σημεία, με σοβαρό κίνδυνο για κάποιο τραυματισμό. Ευτυχώς που το ματς τελείωσε χωρίς κάποιο απρόοπτο και μπράβο στους ποδοσφαιριστές για αυτό.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Πάμε τώρα και στα σοβαρά, με την αναγκαστική υποσημείωση για το χθεσινό ματς των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κακοκαιρία. Ο Άρης ήταν πάλι μέτριος, κουραστικά άστοχος στο διάστημα που είχε τις ευκαιρίες (βλέπε πρώτο ημίχρονο) και… ελβετικό τυρί πίσω, δεχόμενος φάσεις και γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά.

Φάσεις μπροστά κάνει, την ποιότητα για να πετυχαίνει 1-2 γκολ την έχει, όμως αυτό που συμβαίνει στα μετόπισθεν είναι πέρα από κάθε φαντασία. Κυριολεκτικά, κάθε φορά που ο αντίπαλος περνάει τη σέντρα προς την περιοχή του Άρη, τρέμει το φυλλοκάρδι των φίλων του. Οι παιδικές αντιδράσεις των παικτών του, είτε απέναντι σε οργανωμένη επίθεση είτε σε στημένες φάσεις δεν παρέχουν ασφάλεια και αυτό δυστυχώς μεταφέρεται σε ολόκληρη την ομάδα.

Δεν γίνεται ο Παναιγιάλειος (με όλη τη συμπάθεια για την ομάδα του Αιγίου) να κλείνει τους κίτρινους για ένα τέταρτο στο τέλος στο μισό γήπεδο, μέσα στο Βικελίδης αντιστρέφοντας τους ρόλους. Συνέβη μια, συνέβη δυο, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και αν ο Άρης συνεχίσει έτσι φλερτάρει και με άλλες γκέλες στο πρωτάθλημα. Κι άντε να ήταν πρώτος και να είχε και μια διαφορά πάει και έρχεται. Τώρα κυνηγάει και είναι φανερό ότι έτσι θα πάει ο φετινός μαραθώνιος, οπότε κάθε απώλεια δυσκολεύει το έργο και προσθέτει περισσότερη πίεση στην ήδη μεγάλη που υπάρχει.

Ο Άρης χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση τώρα που το πρόγραμμα γίνεται βαρύ, με δυο στόπερ θα πω εγώ αν είναι δυνατόν, συν έναν αμυντικό μέσο που θα φτιάξει μια δυάδα με τον Ρόβα και θα απελευθερώσει Παυλίδη, Ανάκογλου που έχουν μετατραπεί σε χαμάληδες πολυτελείας. Και έναν παίκτη σίγουρα μπροστά. Ήδη έχει καθυστερήσει, αν και τον Γενάρη, δυστυχώς, οι ποιοτικές επιλογές δεν είναι και πολλές. Τις πολλές τις είχε ο Άρης το περασμένο καλοκαίρι αλλά πληρώνει την αβελτηρία του και τον κακό σχεδιασμό σε συγκεκριμένες θέσεις.

Χθες του έλλειπαν βέβαια και οι Τάτος, Παυλίδης, Ίλιτς αλλά αν μιλάει ο Άρης για απουσίες με αυτό το ρόστερ τότε τι να πουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

ΥΓ. Όποιος παρακολουθεί προσεκτικά τα φετινά παιχνίδια του Άρη θα έχει διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν συνιστά ούτε το 50-50. Ούτε λόγος για εύνοια στο μεγάλο όνομα της κατηγορίας. Οπότε ουδεμία έκπληξη από την ανακοίνωση της ΠΑΕ. Για να δούμε τώρα που έρχονται και τα «καλά» ματς…

ΥΓ 1. Θα είναι πραγματικά κρίμα για τον Άρη και τον Τζεμπούρ τώρα που δείχνει ορεξάτος και γεμάτος διάθεση να προσφέρει, ο τραυματισμός του να τον αφήσει έξω.

ΥΓ 2. Στο ξενοδοχείο, πριν από τον αγώνα με την Καλλιθέα, στην προπόνηση την Παρασκευή, στα αποδυτήρια χθες. Έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του ο Θόδωρος Καρυπίδης στην ομάδα, κάτι που σχολιάζεται θετικά στα αποδυτήρια. Και άργησε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x